sábado, 27 de diciembre de 2014

Primeres sortides i Nadal amb la resta de Rossinyols d'Olot

Bon dia a tothom!

Ja fa uns quants dies que anem quedant amb la meva mentorada, la Mayerlin. Hem aprofitat per fer volts per la ciutat d'Olot, veure edificis emblemàtics i algun museu, la mostra de pessebres, hem anat a berenar i passejat pels pobles més bonics de la Vall d'en Bas. 
Aprofitant les festes de Nadal, ens hem explicat com són celebrades a Hondures i a Catalunya. Molt a poc a poc la meva companya es va obrint. 

El passat dilluns 22 de desembre, ens vam reunir totes les parelles del Projecte Rossinyol d'Olot a l'Ideal, un espai per a joves. Allà, cada una va portar els ingredients necessaris per preparar un plat típic del país del mentorat. La Mayerlin i jo vam prepara "enchiladas" les quals són semblant a un "burrito" mexicà, perquè us en feu una idea. Aquestes, però, es preparen sobre una base rodona de "torta" molt cruixent, a sobre es posa carn picada acompanyada de patata, pastanaga, pebrot verd i ceba, tot tallat molt petit i que ha estat bastanta estona fent "xup-xup" al foc. A sobre es posa una mica de col rallada, una salsa de tomàquet acompanyada de ceba i pebrot vermell. Per acabar se li posa una mica de formatge en pols. Són boníssimes! 

He de dir que l'experiència va ser bonica. Érem 25 persones dins s'una cuina petita on s'hi estaven elaborant menges de països ven diversos passant per la majoria de continents del món. Em va agradar cuinar a les ordres de la Mayerlin. A més a més, vam conèixer una mica més les altres mentores i mentorats olotins.

Vam tastar unes pastes de carabassa i rotllets de primavera xinesos; un arrós especiat amb vedella, uns entrants salats de formatge i uns brunyols africans, unes pastes dolces i salades de l'Índia; un pastís de mango i coco cobert de nata típic de la República Dominicana; etc

A continuació, us deixo algunes fotos de la festa de Nadal del projecte Rossinyol a Olot. Disculpeu la baixa qualitat del meu mòbil...

La Mayerlin posant sal a la carn picada, la ceba i al pebrot verd mentre s'anava coent.

Altres parelles cuinant els seus plats.

La Mayerlin quan acabava de posar la carn picada al foc.

"Enchiladas" d'Hondures.

Fins aviat!

Noemí

No hay comentarios:

Publicar un comentario